Algemene Voorwaarden

Door boeking verklaard u akkoord te zijn met onze voorwaarden. Graag deze door te lezen en bij vragen contact op te nemen.

1 – Privacy

 • Uw gegevens worden alleen gebruikt voor de nodige communicatie en opsturen van de factuur of prints. Uw gegevens worden niet openbaar gemaakt of doorgegeven aan derden. 
 • Om je account en al je gegevens te verwijderen, ga naar ‘Mijn Account’ > Account gegevens > Account verwijderen.
 • Wij houden het recht om foto’s & video’s te gebruiken voor portfolio- en promotie doeleinden (website en social media).
  Door het boeken van een fotoshoot of reportage gaat u hier mee akkoord. Gaat u hier niet mee akkoord, dan zijn de afkoopkosten €100,- voor een fotoshoot en €250,- voor reportages (trouwerijen en commerciële reportages). Naaktfoto’s plaatsen wij sowieso niet en behoeven niet afgekocht te worden.
 • PIXEL Creative Studio heeft te allen tijde het auteursrecht. De foto’s en video’s die u van ons heeft ontvangen zijn voor persoonlijk gebruik, u heeft het gebruiksrecht. U mag deze afdrukken en opslaan, maar niet doorverkopen of gratis weggeven voor commercieel gebruik (denk aan make-up-artist of taartbakkers e.d. Deze kunnen zelf contact met ons opnemen voor het gebruiksrecht van de foto’s en/of video’s, wij vragen daar over het algemeen geen vergoeding voor).
 • Commerciële- en exclusieve gebruikerslicenties kunnen gekocht worden, de prijs hier van wordt per opdracht of per foto bepaald.
 • Commerciële licentie geeft toestemming aan 1 gebruiker/bedrijf tot commercieel gebruik van de foto’s/video’s zonder logo en zonder vermelding, ongelimiteerd in aantal en tijd.
  Uitgezonderd is wederverkoop door licentiehouder, auteursrecht en wederverkooprecht blijft ten alle tijde bij PIXEL Creative Studio.
 • Exclusieve gebruikerslicentie geeft toestemming aan 1 gebruiker/bedrijf tot exclusief commercieel gebruik van de foto’s/video’s zonder logo en zonder vermelding, ongelimiteerd in aantal en tijd. Uitgezonderd is wederverkoop van beide kanten. Auteursrecht blijft ten alle tijde bij PIXEL Creative Studio.
 • Foto’s en video’s worden zo lang mogelijk bewaard in onze eigen Google Drive. Klanten hebben gratis en onbeperkt toegang tot hun eigen persoonlijke folder om te downloaden. Dit gaat altijd via een account op onze website.

2 – Betalingen

 • Kosten voor foto- of videoreportages en workshops worden vooraf overlegd en zijn ook duidelijk zichtbaar op onze website. Prijzen kunnen veranderen, maar al afgesproken prijzen blijven geldig. Een offerte voor een huwelijksreportage is 2 maanden geldig, hierna gelden evt nieuwe prijzen. Een datum/tijd is pas gereserveerd na ontvangst van de aanbetaling of volledige bedrag.
 • Fotoshoots worden vooraf betaald als pakketprijs, betalingen gebeuren via de website of per factuur. Een reservering staat pas vast na ontvangst van de betaling.
  Extra losse foto’s kunnen bijgekocht worden en worden direct na de shoot contant of per bank app betaald. Evt kan dit ook op factuur of via je persoonlijke Wallet op onze website, binnen 7 dagen betaald worden.
  Edit en levering van de foto’s of video’s gebeurd pas na ontvangst van de betaling.
 • (Huwelijks)reportages hebben een aanbetalingsbedrag van €500,- Het restbedrag wordt uiterlijk een week voor de (trouw)datum voldaan per bank. Bij (last minute) kleine trouwreportages met een totaalprijs van minder dan €500,- is het complete bedrag in 1 keer te voldoen om de dag vast te zetten.
 • Workshops en Masterclasses worden volledig vooraf betaald. Een reservering staat pas vast na betaling. 
 • Alle op de website genoemde prijzen zijn incl. BTW. Voor een factuur zonder BTW (mogelijk voor bedrijven/zelfstandigen in EU-landen buiten België), stuur graag eerst een bericht of mail voor een aangepaste factuur.
 • Er kan maximaal 1 kortingscoupon per boeking gebruikt worden.

3 – Bewerking en leveringstermijn

Onze gemiddelde digitale leveringstermijn is 2 weken, dit kan in het hoogseizoen (april/sept) oplopen tot ong 4-6 weken, vaak leveren we ruim voor die tijd wel al een aantal foto’s of bv de korte video. 
Levering van andere foto-producten verschilt per product, vraag hier gerust naar.

4a – Annulatie

 • Bij Fotoshoots: Indien u door ziekte of andere dringende omstandigheden de shoot moet afzeggen, proberen we een nieuwe datum in the plannen. Kosteloos (met goede reden) verzetten kan 1 maal, met uitzondering van Cake Smashes, daar kost een nieuwe reservering met taart €30,- (u mag de eerste taart ophalen).  Indien u niet direct een nieuwe datum kunt afspreken, kunnen we een waardecoupon (betaalde bedrag – €25,- annulatiekosten) geven, zodat u op een meer geschikt moment de shoot kunt komen doen. We geven dit in de vorm van een tegoed in je persoonlijke wallet op onze website.
 • Bij Trouwreportages (foto of video): Bij annulatie van minder dan 6 maanden voor de trouwdatum dekt de aanbetaling de annulatiekosten. Een evt al betaald restbedrag kan worden terugontvangen. Bij een annulatie van langer dan 6 maanden voor de trouwdatum krijgt u de betaalde aanbetaling in de vorm van een waardecoupon (betaalde bedrag – €25,- annulatiekosten). We geven dit in de vorm van een tegoed in je persoonlijke wallet op onze website.
 • Bij Workshops & Masterclasses: indien u niet meer beschikbaar bent op de door u geboekte datum, kunt u uw plaats doorverkopen aan iemand anders. U kunt ons laten weten wie er in uw plaats komt. Verzetten van een datum die langer dan 2 maanden vooruit ligt is mogelijk tegen €25,- verschuivingskosten.
 • Bij Cursussen kunt u bij een dringende omstandigheid 1-malig verzetten. Kunt u niet direct een nieuwe afspraak maken, dan komt de cursusdag te vervallen.
 • Bestelde prints en andere persoonlijke opdrachten kunnen niet geannuleerd worden, er is dan ook geen refund mogelijk.

5 – Taal
Workshops, Masterclasses & cursussen worden in het engels gegeven. Indien dit lastig is voor u, is Nederlandse wel mogelijk, dit graag vooraf melden.

6 – Klachten
Indien u over iets niet tevreden bent, horen we dit graag! Laat dit graag via mail of een bericht zo spoedig mogelijk weten, zodat wij snel tot een passende oplossing kunnen komen.